Kontakta mig
Stäng
Vill du att vi ringer upp dig?

Fyll i dina uppgifter nedanför så återkommer vi snarast möjligt!

Vad gäller ditt ärende?

RUT-avdrag på våra tjänster

Visste du att du som privatperson kan ha rätt till upp till 50% i RUT-avdrag på våra tjänster?
Alla personer mellan 18-64 år kan sedan 1 juli 2024 nyttja avdrag på upp till 75 000 kronor per år om du har tillräckligt mycket skatt att räkna av reduktionen mot. Höjningen gäller året ut.

Observera att betalningsdatumet styr din skattereduktion: Du får max 50 000 kronor i rotavdrag för arbeten som du betalar före den 1 juli – senare betalningar baseras på det nya beloppet. Tänk på att höjningen påverkar ditt preliminära skatteuttag i samband med nästa års deklaration.

Nedan kan du läsa mer om avdrag på både flyttjänster och flyttstäd:

Flytt mellan bostäder

  • Flytt av bohag till och från magasinering. Förutsättningen är dock att magasineringen ingår som ett led i flytten och att den sker under en kortare period
  • Packning och uppackning
  • Lastning, lossning och annat iordningställande för transport
  • Arbetstid för transport

Kostnader för flyttbil, drivmedel och hyra för magasin ger inte rätt till rutavdrag. Vi redovisar och debiterar detta separat i avtalet och fakturan.

Så gör du för att få avdrag på våra flyttjänster

När du anlitar oss på BudCenter för flyttjänster gör vi ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. Efter att du har betalat begär vi en utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalningen fyller de sedan i förväg i beloppet på din inkomstdeklaration. Ett villkor för att Skatteverket ska bevilja avdraget är att du har betalat tillräckligt med skatt under inkomståret. Rutavdraget är per person som står skriven på bostaden ni flyttar ifrån.

Om du nekas rutavdrag på våra flyttjänster och uppger att du önskar avdrag debiterar BudCenter dig återstående belopp samt en administrationsavgift på 495 kr som tillkommer.

När har jag rätt till RUT-avdrag vid flyttstädning?

Hushållsarbete kan ge rätt till RUT-avdrag om det:

  • Utförs på tomt eller i trädgård i nära anslutning till bostaden
  • Utförs i en bostad som kunden bor i eller använder som fritidsbostad
  • Utförs i en bostad som kundens föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad

Enligt nya regler från regeringen kan man endast göra RUT-avdrag för enklare städ- eller rengöringsarbete samt för flyttstädning. Med enklare städtjänster menas städning och rengöring av vardaglig karaktär som varken kräver specialistutbildning eller mer avancerad utrustning. Grovstädning med golvboningsmaskin och rengöring av inomhus- eller utomhuspool räknas inte som enklare städarbete och ger därmed inte längre rätt till RUT-avdrag.

Så gör du för att få avdrag på våra städtjänster

När du anlitar oss gör vi ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. Efter att du har betalat så begär vi en utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalningen fyller de sedan i förväg i beloppet på din inkomstdeklaration. Ett villkor för att Skatteverket ska bevilja avdraget är att du har betalat tillräckligt med skatt under inkomståret.

Det är viktigt att du lämnar korrekta uppgifter till oss på BudCenter. Mer om villkoren kan du läsa på Skatteverkets hemsida under Villkor för att få rutavdrag.

Om du nekas RUT-avdrag vid flyttstäd och uppger att du önskar avdrag debiterar BudCenter dig återstående belopp samt en administrationsavgift på 495 kr som tillkommer.

Har du fler funderingar?

Har du fortfarande frågor runt RUT-avdrag vid flytt eller flyttstäd? Det går bra att kontakta Skatteverket via mejl eller telefon för skattetekniska frågor.

Skatteupplysningen: 0771–567 567
Utlandet: + 46 8 564 851 60