Kontakta mig
Stäng
Vill du att vi ringer upp dig?

Fyll i dina uppgifter nedanför så återkommer vi snarast möjligt!

Vad gäller ditt ärende?

RUT-avdrag vid flyttstäd

Här har vi samlat viktiga frågor och svar om vad som gäller för RUT-avdrag vid flyttstäd.

Hushållsarbete kan ge rätt till RUT-avdrag

Hushållsarbete kan ge rätt till RUT-avdrag om det

  • utförs på tomt eller i trädgård i nära anslutning till bostaden.
  • utförs i en bostad som kunden bor i eller använder som fritidsbostad.
  • utförs i en bostad som kundens föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad.

RUT-avdrag

Regeringen har beslutat att rutavdraget för personer mellan 18 och 64 år höjs från 25 000 kronor per år till högst 50 000 kronor per år. De nya reglerna kommer att gälla från den 1 juli 2019 och innebär att alla över 18 år har rätt till 50 000 kronor per år i rutavdrag.

Enklare städ- eller rengöringsarbeten

Enligt de nya reglerna kan du endast göra RUT-avdrag för enklare städ- eller rengöringsarbete samt för flyttstädning. Med enklare städtjänster menas städning och rengöring av vardaglig karaktär som varken kräver specialistutbildning eller mer avancerad utrustning. Grovstädning med golvboningsmaskin och rengöring av inomhus- eller utomhuspool räknas inte som enklare städarbete och ger därmed inte längre rätt till RUT-avdrag.

Vad innebär det här för mig?

Du behöver uppfylla en del villkor för att du ska kunna ta del av RUT-avdraget. Du behöver också lämna korrekta uppgifter till oss på BudCenter. Mer om villkoren kan du läsa på Skatteverkets hemsida under Villkor för att få rutavdrag.

Så här fungerar RUT-avdraget

När du anlitar oss på BudCenter gör vi ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. Efter att du har betalat begär vi en utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalningen fyller de sedan i förväg i beloppet på din inkomstdeklaration. Ett villkor för att Skatteverket ska bevilja avdraget är att du har betalat tillräckligt med skatt under inkomståret. Läs mer om hur det fungerar på Skatteverkets hemsida under Så här fungerar rot- och rutavdraget.

Räkna ut ditt RUT-avdrag

På sidan Uppskatta ditt ROT- och RUT-avdrag kan du räkna ut ditt RUT-avdrag för innevarande år. Om du redan använt något av dessa avdrag måste du skriva in även dessa summor här för att få ett korrekt resultat. Minns du inte de tidigare summorna? Kolla upp det under ROT & RUT – mina avdrag.

Har du fortfarande funderingar runt RUT-avdrag vid flyttstädning?

Det går bra att kontakta Skatteverket via mejl eller telefon för skattetekniska frågor.

Om du nekas RUT-avdrag vid flyttstäd och uppger att du önskar avdrag debiterar BudCenter dig återstående belopp samt en administrationsavgift på 495 kr som tillkommer.

Kontakta BudCenter om flyttstäd

Har du ytterligare frågor runt RUT eller flyttstäd? Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på BudCenter!